Πατητή τσιμεντοκονία

Πατητή-τσιμεντοκονία-μπάνιο

Ο ιδανικός σύμμαχος στη διακόσμηση κατοικιών & επαγγελματικών χώρων. 

Αυτό που χαρακτηρίζει οικολογικό και βιοκλιματικό υλικό την πατητή τσιμεντοκονία είναι η φυσική σύστασή της. ΑποτελείταιΧωρίς τίτλο από θηραϊκή γη (ποζουλάνη), ποταμίσια άμμο (δεν περιέχει άλατα), υδραυλικό ασβέστη (σκόνη) και νερό. Η ανάμιξη αυτών των υλικών μας δίνει ένα πολύ ισχυρό κονίαμα που είναι εργάσιμο όπως ένα κανονικό κονίαμα σοβατίσματος. Είναι πιο υγιεινό βέβαια επειδή επιτρέπει στο τοίχο να αναπνέει ενώ ταυτόχρονα δεν απορροφά νερό.

Η προσθήκη ριτινών στο τσιμεντοκονίαμα βελτιώνει τις ιδιότητες του κονιάματος, όπως την πρόσφυση στο υπόστρωμα, τηνΧωρίς τίτλο αντοχή σε διάφορες καταπονήσεις καθώς και τη δυνατότητα κατασκευής μονολιθικών επιστρώσεων με πολύ μικρό πάχος

Εφαρμογές πατητής τσιμεντοκονίας

Η μινιμαλιστική αίσθηση που αφήνει η πατητή τσιμεντοκονία ενός χώρου ενιαίου χωρίς αρμούς την καθιστά ιδανική για χώρουςΧωρίς τίτλο υψηλής ποιότητας και σύγχρονης αισθητικής. Η ενισχυμένη σύσταση της, την καθιστά ιδανική για δάπεδα συχνής χρήσης όπως γυμναστήρια, εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία, εκθεσιακούς χώρους αλλά και κατοικίες, γραφεία, spa, εξωτερικούς χώρους ακόμα και τραπέζια, πάγκους εργασίας, νεροχύτες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!
 
Η εν λόγω τεχνική της πατητής τσιμεντοκονίας είναι εξ ολοκλήρου φυσική και χειροποίητη και γι’αυτό καμία επιχρισμένη επιφάνεια δεν μοιάζει απόλυτα με την άλλη, χαρακτηρίζοντας το κάθε έργο ως μοναδικό.
 
Η τεχνική της πατητής τσιμεντοκονίας εκτός από οριζόντιες και κατακόρυφες επιφάνειες μπορεί να εφαρμοστεί και σε σύνθετους όγκους όπως πάγκους, ράφια, χτιστές μπανιέρες, νεροχύτες, σκάλες κτλ.