Μπανιέρα ή Ντουζιέρα;

bathtub

Ντουζιέρα

Η έλλειψη χώρου καθώς και η διάταξη των υπολοίπων αντικειμένων στο μπάνιο είναι οιΧωρίς τίτλο βασικοί λόγοι τοποθέτησης ντουζιέρας. Όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει την τοποθέτηση ντουζιέρας ακόμη και σε μπάνια με περίσσιο χώρο. Κατά κύριο λόγο σ΄αυτό έχουν συμβάλει οι αλλαγές στους ρυθμούς της καθημερινότητας των ανθρώπων καθώς επίσης και η μινιμαλιστική διάθεση διακόσμησης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια.
    Μία ντουζιέρα σε πολλές περιπτώσεις καταλαμβάνει τον μισό χώρο από αυτόν που θα δέσμευε μία μπανιέρα. Έτσι η ντουζιέρα
αποτελεί την εύκολη λύση σε μικρά μπάνια ή σε μπάνια που έχουμε σκοπό να τοποθετήσουμε επιπλέον αντικείμενα. Ένα ντουζ γίνετε συνήθως γρηγορότερα σε μία ντουζιέρα από ότι σε μία μπανιέρα αφού δεν υπάρχει η επιλογή του να καθίσει κανείς. Μια μέσης ποιότητας ντουζιέρα κοστίζει σχεδόν πάντα φθηνότερα με μια αντίστοιχης ποιότητας μπανιέρα.
 
 

Μπανιέρα

 
    Για πολλούς η μπανιέρα, εκτός από μέσο υγιεινής, αποτελεί και μέσο χαλάρωσης. Μπορεί κανείς ναΧωρίς τίτλο βρει πληθώρα διαστάσεων και σχεδίων μπανιέρας καθώς και εξοπλισμών υδρομασάζ. Μία μπανιέρα δεν χρησιμοποιείται μόνο ως μέσο υγιεινής αλλά και ως μέσο χαλάρωσης και απόλαυσης του μπάνιου.
Η διάσταση μιας συνηθισμένης μπανιέρας συνήθως κυμαίνεται από 140cm έως 170cm μήκος και 60cm έως 75cm πλάτος. Σε αυτές τις διαστάσεις προστίθεται σε πολλές περιπτώσεις ως προέκταση της μπανιέρας ένα χτιστό “μαξιλάρι”. Με δεδομένα τα παραπάνω, η μπανιέρα αναγκαστικά τοποθετείται από τοίχο σε τοίχο δεσμεύοντας έτσι μεγάλο μέρος του μπάνιου.
 
Η πρόταση μας δεν επικεντρώνεται σε καμία από τις παραπάνω επιλογές παρά μόνο, στη σωστή επιλογή του καθενός έτσι ώστε να αρμόζει στον τρόπο ζωής και της καθημερινές του συνήθειες.